Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

Boende

Skolans elever kan kontakta skolledningen för att undersöka möjligheten till egen bostad.

I anslutning till Yrkesskolan i Osby finns ett elevhem för dig som har beslut om bostad med särskild service för barn och ungdomar enligt LSS. Elevhemmet ligger i utkanten av centrala Osby i natursköna omgivningar. Du får ett eget rum med tillgång till gemensamma utrymmen och personal dygnet runt. Personalen hjälper dig med praktisk träning i vardagen och med att hitta fritidsaktiviteter.

Vi arbetar utifrån dina individuella förutsättningar med målsättningen att du ska växa som person och bli förberedd på vuxenlivet, få tilltro till dina färdigheter, och förstå betydelsen av att kunna utföra uppgifter självständigt och tillsammans med andra.

Alla i personalgruppen har utbildning inom omvårdnad eller pedagogik och har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Utöver det här boendet erbjuder skolan vanligt internatboende.

För vidare information eller frågor kontakta oss via mail:

• mari.pohlman@osby.se