Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

IW-svets

Ekbackeskolan har under många år utbildat svetsare till IW-svetsare. IW står för International Welder d v s internationell svetsare och ger dig behörighet och rätten att arbeta som svetsare i över 30 olika länder.

Internationell svetsare

För dig som gymnasieelev är det en fördel att Ekbackeskolan har rättigheterna att utbilda elever till IW-svetsare då vår skola står under granskning och inspektion av Svetskommissionen för att hålla kvalitén på en hög nivå. Detta innebär att Ekbackeskolan uppfyller de krav som ställs av IIW, International Institute of Welding när det gäller lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem.

IW-systemet består av utbildningsmoduler i tre nivåer för vardera svetsmetoderna MMA, MIG/MAG, TIG och gas. De tre utbildningsnivåerna leder till diplom som internationell källsvetsare, internationell plåtsvetsare eller internationell rörsvetsare.

Du som gymnasieelev kommer i din utbildning att arbeta med de grundläggande modulerna men du kommer även att ges möjlighet att pröva dina kunskaper och yrkesskicklighet för de högre modulerna. Praktisk examination sker enligt Europastandarden ISO 9606.

Ekbackeskolan kan efter studenten erbjuda dig möjligheten att fortsätta att studera till IW-svetsare och nå de tre högsta nivåerna i IW-systemet i form av en YH-utbildning på ett år. För mer information se Osby lärcenters hemsida, https://www.osby.se/barn--utbildning/yrkeshogskola.html. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

IW-diplom är ett utbildningsbevis som du erhåller efter avslutad utbildning med godkända teoretiska och praktiska prov. Det visar att du som svetsare har teoretisk och praktisk färdighet för ett stort antal varianter av produkter och produktion. Ditt IW-diplom är livslångt.

Som IW-svetsare kan du söka de kvalificerade svetsjobben som näringslivet har stort behov av inom olika sektorer som verkstad, energi och transport.

Att Ekbackeskolan har rätt att utbilda IW-svetsare visar att vår skola ligger i framkant och din gymnasieutbildning håller hög kvalitet. Skolan bedrivs av Osby kommun.

För mer information om hur IW-svets påverkar din gymnasieutbildning kan du kontakta Peter Olofsson, 0709-31 81 12. Mer information om IW finner du även på Svetskommissionens hemsida, www.svets.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Exempelbild
Peter Olofsson

Peter Olofsson

Utbildare och svetsspecialist

Kontaktuppgifter:
Email: peter.olofsson@osby.se
Mobil: 0709-31 81 12