Osby logotyp i mobilmeny
Osby logotyp i mobilmeny
Osby kommun
Osby kommuns logotyp

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Inriktningen Teknikvetenskap är ett direktspår för blivande civilingenjörer.

Informations- och medieteknikinriktningen inom Teknikprogrammet har fokus på tekniska tillämpningar. Teknikprogrammet handlar både om gårdagens, dagens och framtidens teknik. Du som elev kommer att få träna dig i att tänka nytt, utifrån framtidens behov av teknik och i att ta fram teknik som bidrar till en långsiktig och hållbar utveckling. Detta innebär också att entreprenörskap är ett viktigt innehåll. På inriktningen Informations- och medieteknik är det möjligt att välja kurser ur programfördjupningen som ger dig behörighet att söka till ingenjörsutbildningen på högskolan.

Inriktningar

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik är en datorteknisk inriktning som ger dig kunskaper och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Inriktningen har ett brett utbud av olika datorkurser – allt ifrån datorkommunikation, programmering, digitala media och webbutveckling till dator- och kommunikationsteknik.

Vi arbetar med de senaste programvarorna från de ledande mjukvaruleverantörerna. Tonvikten kommer att ligga på webben och alla dess olika tekniker och områden - allt ifrån design och användarvänlighet, video och andra medietekniker samt webbprogrammering till tekniken bakom nätet.

Teknikvetenskap

Inriktningen Teknikvetenskap är en teoretisk inriktning som ger dig kunskaper och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ger dig fördjupade kunskaper om teknik, matematik och fysik. Denna inriktning ger dig en utmärkt grund för vidare studier inom teknikområdet, t ex olika ingenjörsutbildningar.

Tjej och kille jobbar i klassrum

Ämnesplan

Gymnasiegemensamma kurser Engelska 5 och 6, Historia 1a1, Idrott och hälsa 1, Matematik 1c-3c, Religionskunskap 1, Samhällskunskap 1b, Svenska 1-3

Programgemensamma kurser Fysik 1, Kemi 1, Teknik 1

Informations- och medieteknik Datorteknik 1a, Programmering 1, Webbutveckling 1 och 2, Digitalt skapande 1, Entreprenörskap och företagande, Webbserverprogrammering 1

Teknikvetenskap
Fysik 2, Matematik 4 och 5, Teknik 2, Entreprenörskap och företagande, Konstruktion 1, Programmering 1

Individuellt val och Gymnasiearbete